Όταν το ψάρι «μπλέκει» με μυρωδικά, ντοματίνια και ελιές, το αποτέλεσμα είναι κάτι παραπάνω από νόστιμο!
Υλικά
- 175 γρ. μαύρες ελιές σε λάδι, χωρίς κουκούτσι
- 1 μεγάλο κρεμμύδι, χοντροκομμένο
- 400 γρ. ντομάτα κονκασέ
- 4 φιλέτα (175 γρ./ φιλέτο) πέρκας ή άλλου λευκόσαρκου ψαριού, χωρίς κόκαλο
- Μαϊντανός κομμένος για πασπάλισμα
- Φέτες λεμονιού για γαρνιτούρα
Εκτέλεση
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180C. Σε ένα πυρίμαχο σκεύος ζεσταίνουμε 1 κ.σ. λάδι από τις ελιές. Προσθέτουμε το κρεμμύδι, ανακατεύουμε, μαγειρεύουμε για 1-2 λεπτά και ανακατεύουμε ξανά. Προσθέτουμε την ντομάτα και λίγο αλατοπίπερο. Βράζουμε και μετά προσθέτουμε τις ελιές.Βάζουμε το ψάρι με το δέρμα προς τα κάτω μέσα στο σκεύος με τη σάλτσα και πασπαλίζουμε με λίγο λάδι επιπλέον.
Βάζουμε στο φούρνο και ψήνουμε για 15 λεπτά, μέχρι να γίνει το ψάρι. Πασπαλίζουμε με μαϊντανό και σερβίρουμε με φέτες λεμονιού.
koolnews.gr